top of page

Novinky

Co se děje a co chystáme

Best Friends
  • brabnikovaradka

Průvodce našimi kurzy ☺

Vše, co potřebujete vědět ►


Rytmika pro děti


Radost ze společně stráveného času se zajímavými aktivitami.


Poslední místa na →







Cvičení pro rodiče s dětmi 3-4 roky


Prima odpoledne s pestrým programem pro malé i dospělé s oblíbenou lektorkou Šárkou →







Ponny klubík aneb koně pro vaše děti


Seznamte se s našimi koňmi, s péčí o ně, s jejich životem. Kůň není jen jízda na jeho hřbetu a proto naše kurzy podporují u dětí uvědomění starostlivosti a péče o domácí zvířátka, nového sourozence i o sebe jako jednotlivce a rozvíjí sociální myšlení.

Jízda na koni je ovšem zakončením každé lekce ♥


Nabízíme i pouze jízdy na koni po domluvě v dohodnutém termínu.


Úterý


Středa


Čtvrtek


Pátek





Pilates


PROČ CVIČIT PILATES? ZÍSKÁTE PLOCHÉ BŘICHO A ZBAVÍTE SE STRESU


Pro pokročilé


Začátečníci


Pilates představoval systém cvičení zaměřených na posílení lidské mysli a těla. Joseph už od začátku věřil, že duševní a fyzické zdraví spolu souvisejí. A měl věru velkou pravdu. Joseph zakládal svou metodu na třech principech:

  • zdraví celého těla

  • propojení celého těla s myslí a duší

"Hlavně se nauč, jak správně dýchat." - Joseph Pilates

Do Evropy se cvičení dostalo v roce 1970 díky Alanu Herdman, kdy byl Herdman požádán britskou London School of Contemporary Dance o návštěvu New Yorku a prozkoumání metod Josepha Pilata. Po svém návratu z Ameriky založil Herdman v Anglii první britské studio Pilates na londýnském náměstí The Place.

Současný systému Pilates zahrnuje "moderní" program i "klasický / tradiční" program. Moderní pilates cviky jsou částečně odvozen od výuky některých studentů první generace, zatímco technika Classical Pilates si klade za cíl uchovat původní dílo tak, jak ho učil Joseph Pilates. Dnes se vyučuje několik verzí pilates a většina je založena až na devíti principech:

2) koncentrace

3) ovládání

4) centrování

5) kontrola

6) plynulost

7) přesnost

8) výdrž

9) relaxace


Moderní jóga, podobně jako pilates, je disciplínou mysli a těla, i když hodiny jógy se spíše zaměřují na duchovní aspekty. Některé asány jsou si v těchto dvou disciplínách však dosti podobné. Obě disciplíny rozvíjejí sílu, flexibilitu a kondici. Cvičení pilates však zdůrazňuje základní sílu, zatímco jóga zdůrazňuje spíše celkovou flexibilitu.

"Změna se uskutečňuje prostřednictvím pohybu a pohyb léčí." - Joseph Pilates






Šachy


Přihlásit se mohou nejen děti ale také rodičové. Dáme dohromady silný tým který nezná/ nemá soupeře? A proč hrát šach si přečtěte níže ↓

Více než zajímavé!


Začátečníci


Pokročilí


1/ Podporuje výkon mozku a zlepšuje paměť: Hra v šachy, stimuluje růst dendritů. Dendrity odesílají signály z nervových buněk v mozku. S více dendrity se zlepšuje a zrychluje komunikace uvnitř mozku. Když si představíme mozek jako procesor počítače, tak obnova a růst dendritů zvyšuje frekvenci procesoru počítače a činí jej rychlejším a výkonnějším. Studie Pensylvánské univerzity navíc zjistila, že studentům, kteří nikdy předtím nehrály šachy, se po pravidelném hraní zlepšila paměť a verbální dovednosti.

2/ Zvyšuje IQ: Hrají šachy inteligentní lidé, nebo hrají šachy lidé, aby byly inteligentní? Minimálně jedna vědecká studie ukázala, že hra v šachy zvyšuje IQ. Venezuelská studie 4 000 studentů prokázala, že již po čtyřech měsících výuky šachu došlo ke zvýšení IQ zkoumaných chlapců i dívek.

3/ Aktivuje obě hemisféry mozku a rozvíjí tvořivost a originalitu: Hra v šachy aktivuje obě hemisféry mozku, tedy i pravou část mozku, která je zodpovědná za tvořivost a originalitu. Jedna čtyřletá studie zkoumala studenty ze 7. až 9. tříd při provádění různých činností (hře v šachy, používání počítače apod.) a to jednou týdně po dobu 32 týdnů s cílem zjistit, které činnosti více podporují rozvoj tvůrčího myšlení a originality. Děti byly rozděleny do skupin se zaměřením na jednu konkrétní činnost. Skupina zaměřená na šachy dosáhla nejlepších výsledků jak v rozvoji tvořivosti, tak v originalitě.

4/ Zlepšuje schopnost řešit problémy: Šachová partie vyžaduje rychlé myšlení a řešení problémů v běhu, protože váš soupeř neustále mění parametry hry. Studie z roku 1992 prováděná na 450 studentech středních škol v Německu prokázala, že ti, kteří se naučili hrát šachy zvládli lépe test obecných studijních předpokladů než ti, kteří hrát šachy nechtěli.

5/ Učí tvořit plány a prognózy: Jednou z posledních částí mozku, která se vyvíjí během dospívání je prefrontální kůra, oblast odpovědná za úsudek, plánování a sebeovládání. Šachy vyžadují strategické a kritické myšlení, což podporuje vývoj prefrontální kůry. V konečném důsledku to může mít vliv na lepší rozhodování jedince ve všech oblastech života a minimalizaci nezodpovědných a riskantních kroků.

6/ Pomáhá zabránit Alzheimerově chorobě: Když jsme „ve věku“, stává se stále důležitějším cvičení mozku, stejně jako každé jiné velké svalové skupiny, s cílem udržet se zdravý a být fit. Vědecké studie z nedávné doby zjistily, že lidé nad 60 let, kteří pravidelně hrají šachy mají menší pravděpodobnost vzniku Alzheimerovy choroby než jejich vrstevníci.

7/ Zlepšuje zotavení z mrtvice nebo jiného zdravotního postižení: Šachy rozvíjí jemnou motoriku u jedinců, kteří mají zdravotní postižení, utrpěli mrtvici nebo jinou fyzicky oslabující nehodu. Tato forma rehabilitace vyžaduje pohyb šachové figurky v různých směrech (dopředu, dozadu, šikmo dopředu, šikmo dozadu), které mohou pomoci rozvinout a vyladit pacientovi motorické schopnosti. Duševní námaha spojená se hrou pak může zlepšit kognitivní a komunikační dovednosti. Hra v šachy může také stimulovat hluboké soustředění a klid, což může vést k příznivým účinkům u pacientů, kteří zažívají různé stupně úzkosti.





Kurz Rozvoje Osobní Kreativity to je K.R.O.K.


Kurzem provází zkušená lektorka výjimečné kvality s osobním kouzlem a proto je každá lekce K.R.O.K.u zážitkem a do života cenným poznaní. Přijďte i vy získat nové znalosti a dovednosti, objevit to skryté v nás hravým a humorným způsobem.


První hodina lekce zdarma pro ty váhavé :)


Nabízíme kurz K.R.O.K i pro vaše starší děti






Teen joga - jóga pro náctileté slečny


Dospívání je citlivé období, kdy se chvílemi ztrácí kontrola nad měnícím se tělem i emocemi, které přichází v intenzivních vlnách. Jóga pomáhá se s takovými změnami sžít, učí přijímat sama sebe a být ve svém těle ráda. Skrze jógu a vědomou cestu k vlastní pocitům si tak lze vybudovat sebevědomí a zažít radost z fyzického pohybu i z klidu při relaxaci.





Gymnastika 7+


Gymnastika znamená pevnost a stabilitu. Propojuje svými cviky pravou a levou hemisféru mozku. Zvyšuje sebevědomí a odvahu. Podporuje v nastavení cílů a jejich dosažení.


Přihlásit své děti můžete právě tady ↓






Hatha jóga pro začátečníky i pokročilé


Benefity jógy pro tělo i duši a vy ještě váháte s přihlášením?


1. Flexibilita

Jednou z nejpozoruhodnějších výhod jógy je, že může zvýšit pružnost vašeho těla bez ohledu na váš věk nebo váhu. Na rozdíl od toho, co můžete předpokládat, nemusíte být flexibilní, abyste mohli začít cvičit jógu. V úvodních lekcích vás jógový instruktoři naučí, jak praktikovat jednotlivé pozice (asány) s ohledem na vaše aktuální schopnosti. Cvičením těchto pozic a začleněním dýchacích technik jógy brzy zjistíte, že se velmi rychle zlepšuje vaše pružnost a jste schopni v průběhu dalších lekcí zlepšovat provádění jednotlivých asán., To je způsobeno postupným protahováním svalů a zvýšením rozsahu pohybu v kloubech.

2. Síla

Různé pozice cvičené v józe pomáhají budovat svaly v klíčových oblastech těla, včetně ramen, břicha a nohou. Vzhledem k tomu, že se v pozicích setrvává relativně dlouhou dobu, jsou svaly nuceny tvrdě pracovat, aby tělo zůstalo vyvážené a ve správné poloze. Při pravidelném cvičení jógy brzy zjistíte, že se zpevňuje celá řada svalů, které člověk často zapomíná používat a díky tomu dojde k celkovému zpevnění těla. Úžasná věc je, že se nepoužívají žádná závaží ani stroje, místo toho se pracuje s váhou těla.

3. Držení těla

Jóga je efektivní pro posilování hlubokých svalů v oblasti břicha, což zlepšuje držení těla a zároveň chrání vaše záda od napětí a pomůže vám vypadat sebejistě a zdravě.

4. Rovnováha

V józe je kladen důraz na rovnováhu při cvičení pozic (asán) a na první dojem některé pozice nelze zvládnout. Nicméně, při cvičení po dobu několika týdnů, je většina jogínů schopna zlepšit svou rovnováhu a vydržet v pozicích po stále delší dobu. Lepší koordinace vede rovněž k tomu, že snižujete riziko zranění při jiných činnostech.

5. Oběhový systém

Cvičení jógy obvykle vede k lepšímu krevnímu oběhu. Efektivnější krevní oběh lépe přepravuje živiny a kyslík ve vašem těle. To má v důsledku pozitivní vliv na snížení krevního tlaku a zdraví vašich orgánů včetně mozku.

6. Výdrž

Navzdory skutečnosti, že v józe neexistuje žádný běh či jogging, tato forma cvičení v dynamičtější formě může zvýšit vaši vytrvalost. To proto, že jóga pomáhá snížit vaši tepovou frekvenci a zlepšuje okysličení ve vašem těle. To vede k lepšímu kardiovaskulárnímu zdraví a vyšší odolnosti.

7. Stres

Protože jóga zahrnuje vnitřní koncentraci a hluboká dechová cvičení, tak obvykle odbourává denní stres a přispívá k dobré náladě. Snížením stresu ve vašem životě zlepšíte svoje zdraví a kvalitu života.

8. Energie

Jednou z hlavních výhod cvičení jógy je, že obvykle působí na cvičící pocitem dobití energie namísto únavy po cvičení. Jiné formy cvičení, které zahrnují extrémní fyzickou námahu a pocení mohou cvičící spíše zpomalit než „nakopnout“. S jógou, tichými, pomalými a vědomými pohyby vám cvičení dá, co potřebujete, aniž byste do toho museli dát veškerou svoji energii.

9 Hmotnost

Jóga pomáhá zlepšit váš metabolismus a zároveň přináší zklidnění. To je důvod, proč je jóga skvělý způsob, kterým začít s redukcí přebytečných kil spolu se zdravějším životním stylem. Ale pozor – cvičením kila nespálíte, ale jak víte, zdravá váha souvisí se zdravým životním stylem a jeho základ je v naší hlavě.

10. Chronická onemocnění

Někteří lidé s chronickými chorobami zjišťují, že jóga pomáhá udržet jejich příznaky na uzdě, nebo zmírnit některé z bolestí, kterou pravidelně zažívají. Chronická onemocnění, jež mohou být zmírněna pomocí jógy, jsou například poruchy spánku, rakovina, deprese a úzkosti.





Dětská joga


Již druhým rokem Vám nabízíme něco, co v Klecanech nebylo a velmi to tu chybělo.

Lekce jógy je pro děti skvělou cestou, jak podpořit jejich soustředěnost, sílu, pružnost a v neposlední řadě i sebedůvěru. Zároveň se na lekcích naučí zklidnění a umění relaxace těla a ducha. Vše je předáváno zábavnou a lákavou formou krátkých příběhů, při kterých děti zažívají dobrodružství a stávají se malými hrdiny. V každé hodině se naučí několik jógových pozic (asán), zahrají si jogínskou hru a zklidní se při závěrečné relaxaci.





Hra na zobcovou flétnu - začátečníci i pokročilí

Václav Žilka: Veselé pískání, zdravé dýchání. Škola hry na sopránovou zobcovou flétnu napsaná profesorem Václavem Žilkou, který se léta zabýval vlivem správné dechové techniky na zlepšení dýchání u dětí zdravých i těch, které mají dýchací problémy (bronchitida, astma, alergie apod.).






Cvičení s kojenci


Původní skupinka se nám posunula do lezoucích dětí a tak hledáme nové cvičence :)

Informace o potřebách dítěte v souladu s jeho psychomotorickou vyspělostí. Nácvik správné manipulace s dítětem při každodenní péči. Informace o možnostech kojence. Nácvik každodenní běžné stimulace dítěte v oblasti pohybového vývoje, rozvoje jemné motoriky,hrubé motoriky, rozumu a řeči. A to vše formou společné hry. Přijďte vyzkoušet, co bude Vaše děťátko bavit nejvíc. Naučíme Vás toho mnoho a pomůžeme Vám najít inspiraci, která z všedních dní udělá nevšední událost.
Pravý Hradec - Přihlášení na kurz (webooker.eu)





Kouzelnický kroužek poslední místa


Stále máme stejného lektora, který u nás učí mladé kouzelníky již přes 10 let. První kouzelnický kroužek v Klecanech s dlouholetou tradicí... Letos opět nabíráme nové kouzelníky , tato možnost se nebude zase několik let opakovat!





Podpůrná skupina pro ženy a matky


Ženy, obzvláště matky na mateřské/ rodičovské dovolené, nebo matky s dětmi, se často potýkají s podobnými problémy. Řeší témata týkající se výchovy dětí, nároků okolí, vlastní realizace, střetu rolí (žena – matka – profese), ale i partnerských problémů, vlastního vyčerpání, pocitů sociální izolace apod. Na podpůrné skupině nabízíme bezpečný prostor pro sdílení příběhů a zkušeností. Skupiny jsou vedeny dvojící kvalifikovaných lektorek, maminek s vysokoškolským vzděláním, psychoterapeutickým výcvikem a několikaletou praxí.





LEGO TATÍNEK a nabídka spolupráce


Hledáme tatínka, který si rád hraje s legem a vypomohl by při našem úterním lego kroužku. Zajistíme případně místo i pro Vaše dítko :)


Více informací na klicek-pravyhradec@seznam.cz


109 zobrazení
bottom of page