top of page

Novinky

Co se děje a co chystáme

Best Friends
  • brabnikovaradka

Pilates


PROČ CVIČIT PILATES? ZÍSKÁTE PLOCHÉ BŘICHO A ZBAVÍTE SE STRESU


Pro pokročilé


Začátečníci


Pilates představoval systém cvičení zaměřených na posílení lidské mysli a těla. Joseph už od začátku věřil, že duševní a fyzické zdraví spolu souvisejí. A měl věru velkou pravdu. Joseph zakládal svou metodu na třech principech:

  • zdraví celého těla

  • propojení celého těla s myslí a duší

"Hlavně se nauč, jak správně dýchat." - Joseph Pilates

Do Evropy se cvičení dostalo v roce 1970 díky Alanu Herdman, kdy byl Herdman požádán britskou London School of Contemporary Dance o návštěvu New Yorku a prozkoumání metod Josepha Pilata. Po svém návratu z Ameriky založil Herdman v Anglii první britské studio Pilates na londýnském náměstí The Place.

Současný systému Pilates zahrnuje "moderní" program i "klasický / tradiční" program. Moderní pilates cviky jsou částečně odvozen od výuky některých studentů první generace, zatímco technika Classical Pilates si klade za cíl uchovat původní dílo tak, jak ho učil Joseph Pilates. Dnes se vyučuje několik verzí pilates a většina je založena až na devíti principech:

2) koncentrace

3) ovládání

4) centrování

5) kontrola

6) plynulost

7) přesnost

8) výdrž

9) relaxace


Moderní jóga, podobně jako pilates, je disciplínou mysli a těla, i když hodiny jógy se spíše zaměřují na duchovní aspekty. Některé asány jsou si v těchto dvou disciplínách však dosti podobné. Obě disciplíny rozvíjejí sílu, flexibilitu a kondici. Cvičení pilates však zdůrazňuje základní sílu, zatímco jóga zdůrazňuje spíše celkovou flexibilitu.

"Změna se uskutečňuje prostřednictvím pohybu a pohyb léčí." - Joseph Pilates









24 zobrazení
bottom of page