top of page

Novinky

Co se děje a co chystáme

Best Friends
  • klicek-pravyhradec

Mezigenerační centrum

Mezigenerační komunitní centrum

Na Nové Rychtě vzniklo klecanské kulturní centrum se společenským sálem. Je to skvělá zpráva, protože nám již dlouho něco takového chybělo.

Nepostrádáme ale také mezigenerační komunitní centrum, kde by se setkávali lidé z Klecan a okolí za poučením, zábavou, kulturou, ale i pro radu a pomoc? Radě města jsme navrhli, aby takové komunitní centrum zřídilo město v bývalé budově úřadu. Náš návrh je v souladu se Strategickým plánem rozvoje města (https://www.mu-klecany.cz/…sta) a jsme připraveni vložit do společného projektu naše patnáctileté zkušenosti, tým spolupracovníků, naši energii a nadšení.

Mohly by tady být kroužky pro děti, různé kurzy pro dospělé, chodilo by se sem cvičit, ale taky na angličtinu či němčinu nebo jen tak na pokec. Byla by tady i sociální poradna pro seniory a občany v potížích. Mohly by se tu scházet různé spolky...

Každý z Vás může přijít s nápadem, co mu ve městě chybí, každý by zde mohl naučit ostatní něčemu, co sám dobře umí a o čem ví, že by to někomu udělalo radost nebo pomohlo. Výroba marmelád, kysaného zelí, tvorba šperků, nošení dětí v šátku anebo chůze s hůlkami. Zájemci by se tu mohli naučit háčkovat, šít, fotografovat anebo obsluhovat chytrý mobil.

Klecany by se tak staly ještě příjemnějším místem k životu.




27 zobrazení
bottom of page