top of page

Novinky

Co se děje a co chystáme

Best Friends
  • brabnikovaradka

Garážový prodej na podporu stavby Maringotky

Aktualizováno: 4. 11. 2021

Zpráva a prosba ke stavbě Maringotky-Galerie na kolečkách


K této zprávě mě inspirovala Nadace Via, jejíž mini-grant „Umění žít spolu a umění darovat“ v hodnotě 10.000,-Kč jsme získali pro náš projekt „Maringotka – Galerie na kolečkách pro Divokou zahradu v klecanských kasárnách“. Grant jsme poctivě utratili v koupi podvozku. Celková cena podvozku byla necelých 25.000,-Kč a tak se Nadace Via zajímala, jakým způsobem budeme ve stavbě pokračovat.





Ano! To byla vlastně velice zajímavá otázka. Z prvotního nadšení, že jsme dokázali sesbírat první finance na podvozek, získat grant, a že máme i dalších 12.000,-Kč na nákup materiálu pro základní železnou konstrukci maringotky, jsme se touto jednoduchou otázkou přehoupli do další etapy našeho snažení. Tato aktuální etapa má název: „Kam s ním“. Ne, nejde o výhoz nepotřebného, jde o stavbu! O stavbu prostorově výraznějších rozměrů (jen podvozek má 6x2m) … „a zima je na krku… ale chut´ i síla by tu byla a stavět bychom moli už teď… jen kdyby na hlavu nepršelo a nesněžilo… a taky ty dveře by měly být dostatečně vysoké, abychom s objektem po dostavění mohli také vyjet 😊…“

No!... Myslíme si, že takové místo existuje a je dokonce v majetku města. Myslíme si, že takové místo je rozhodně v některém z hangárů na území klecanských kasáren, nedaleko zahrady, pro kterou (a nejen pro ni) Galerii na kolečkách nezištně stavíme. (Projekt Maringotka – Galerie na kolečkách vznikl za dlouhých „covidových“ večerů s cílem se znovu vidět se sousedy, udělat pro tvořivé, ale i méně tvořivé děti, občany i seniory Klecan estetické mobilní místo pro setkávání i prezentaci – viz. Zpravodaj červen 2021 „Kvůli čemu se konají garážové prodeje v garáži“).

A tady se naše zpráva o maringotce mění ve zdvořilou prosbu a dotaz na město Klecany:

Bylo by možné v nastávajícím období najít volný kus přístřešku v klecanských kasárnách? Potřebovali bychom místo s dostatečnou výškou (aspoň 3 metry), kde bychom mohli v klidu pracovat na stavbě i při nepřízni počasí. Šlo by o zimu a jaro. Závěrečné práce můžeme už vykonávat za pěkného počasí následující rok venku.

Pokud by město bylo ochotno nám přístřešek nezištně poskytnout, velmi by tím napomohlo našemu snažení, jehož výsledkem je stejně stavba sloužící obyvatelům Klecan

Za tým Maringotka – Galerie na kolečkách (P-E-L-M-el)

Eva Stanislavová

Pokud by naše prosby k městu neměly pozitivní ohlas, obracíme se na vás, ostatní, kteří s projektem sympatizujete (nebo budete sympatizovat), zda máte možnost pomoci nám s prostorem ke stavbě. Předem děkujeme za ochotu a chuť také pomáhat.

P.S. Další garážové prodeje na podporu stavby Maringotky-Galerie se konají vždy první sobotu v měsíci vždy od 14ti hodin. Tedy nejbližší Garážový prodej 6.11.2021. Pro děti výtvarná dílnička s námětem, jak má maringotka vypadat. Malá svačinka na plechu a teplý čaj zajištěny. Přijďte se podívat.



192 zobrazení
bottom of page