top of page

Novinky

Co se děje a co chystáme

Best Friends
  • Obrázek autoraBarbora Křikavová

Galerie na kolečkách


Oznamujeme, že chceme postavit půvabnou GALERII NA KOLEČKÁCH!

Máme v plánu ji umístit do Divoké zahrady, která vzniká v bývalých kasárnách. Tam jsou vysazeny (za účasti mnoha dobrovolníků z Klecan) ovocné stromy, posazeny 3 včelstva a zasázeno množství medonosných keřů. Divoká zahrada sousedí s Babiččinou zahrádkou za domem seniorů, kde se již delší dobu stará o záhony zeleniny pan Most s několika návštěvníky. Mají tady domov dva houseři, kachní párek s kachňaty a pár slepiček pro potěšení babiček a dědečků. Spolu s Divokou zahradou takový začínající malý ráj pro děti, mládež, dospělé i seniory. Zahrada zatím teprve vzniká, a tak máme nějaký čas, aby mohla vzniknout také Maringotka – Galerie na kolečkách. Chceme ji věnovat všem tvořivým lidem v Klecanech. Chceme v ní pořádat výstavy vašich uměleckých a jiných prací. Prezentovat produkty z Divoké zahrady Pravého Hradce (ovoce, med, byliny). Chceme, aby měli občané města (a nejen ti), estetický a kulturní prostor (prostůrek) ukázat to, co by možná tvořili jen „do šuplíku“.

Práce se ujmou (zcela nezištně a bez nátlaku) naši muži – Petr Čistý a Marek Borovička a my, ženy – Eva Stanislavová a Lenka Borovičková, jim v tom chceme významně a s láskou pomáhat.

Naše práce na projektu je nezištná a neplacená. To je náš vklad k realizaci. Pokud budete chtít projekt podpořit, můžete tedy nejen penězi, ale i materiálem, osobní pomocí, propagací, užitečnou radou, nebo jen laskavým slovem. Každá pomoc vítána!


56 zobrazení
bottom of page