Lektor
Svetlana Kushpil, CSc
Narodila jsem se v dalekém Kazachstanu a vždy jsem letní prázdniny strávila v divočine Altajských hor, a studijní rok ve velkém městě. Studium mě baví od útlých let. Celý život pracuji pro velké vědecké světové projekty a věnuji se vzdělávání studentů. Skoro 30 let bydlim s rodinou v Česku a 18 let ve Řeži. Povoláním jsem vědec jaderné experimentální fyziky. Pracuji v UJF AV. Životní cesta mi umožnila cestovat a navštívit různé kouty světa. Odjakživa poznávám různé kultury a to včetně jejich kultury stravování. Ráda vnímám, pozoruji a experimentuji s novými nápady a kombinacemi. Mám zkušenosti s turistickým vařením na cestách - i v poutních podmínkách na cestě do Santiaga de Compostela se dá připravit chutné a rychlé jídlo bez zbytečné zátěže na žaludek či peněženku.
Věřím, že základní samostatnost člověka začíná u schopnosti samostatného obstarání a přípravy jídla. Denní vaření nás nejen učí nakládat s časem a surovinami, ale může být i zdrojem zábavy, relaxace a nových nápadů.
Zároveň se jedná o způsob procvičování manuálních i mentálních schopností.
Každý kuchař je v podstatě chemik a matematik.Nelze opomenout, že jídlo slouží i jako prostředek socializace a poznávání.
Nejlepší způsob, jak vyjádřit blízkému vstřícnost je připravit mu chutné jídlo. Jsem maminka i babička a mám zkušenost s dětským kolektivem (vedení kroužků a akcí ve
školách). S dětmi neni nuda ! Dětská moudrost je inspirující!
O aktivitě
Zařazení aktivity:
Aktivity, Vzdělávací
Věková kategorie:
4 - 15 letz
Začátek:
Konec:
Kapacita:
Místo konání:
Kontakt:
4.10.2024
31.1.2025
6
Strážnice, Řež
Email: klicek-pravyhradec@seznam.cz
Tel.: 730 935 400
Popis aktivity:
S námi můžete vyzkoušet všechny světové kuchyně (děti si odnesou z každé lekcevzorek pro rodiče). Naučíme se dělat gazpacho i boršč, baursaki i pizzu (i tu bez těsta), mocchi i tiramisu, Švédské masové kuličky lepší než v IKEA. Podmínky nové Strážnice nám dovolí pěstovat bylinky a poznávat jejich léčiivé učinky. Budeme vařit ze základních potravin a i z těch které zřídka kdo zná. Budeme vařit se zábavou i s rozumem, efektivně ale beze spěchu. Budeme pracovat v týmu ale i s ohledem na individuální přístup, abychom se vyhnuli alergiím či špatné náladě.
Poznámky:
Cena kurzu (12lekcí) je 2640Kč + 150 Kč jednorázový členský příspěvek.
Po přihlášení na kurz Vám přijde email ( email je potvrzení,že přihláška dorazila v pořádku), kde budou podklady pro platbu. V případě, že na kurz nenastoupíte, tak se jedná o 100% storno poplatek ve výši poloviny kurzovného. V případě,že bude kroužek z naší strany zrušen nebo přesunut vrátíme Vám na písemné požádání celou část Vaši platby. Omluvy je třeba čerpat formou náhrad. Nevracíme kurzovné. KROUŽEK BUDE OTEVŘEN ZA PŘEDPOKLADU, ŽE SE PŘIHLÁSÍ VÍCE JAK 6 ZÁJEMCŮ