top of page

Víkendový den plný techniky

Den

So, Ne

Čas

9:00 - 15:00

Cena

480Kč

Image-empty-state.png

Lektor

Petra Scholzová

V průběhu mé 7 leté lektorské spolupráce s MTU jako lektor technické a digitální univerzity a seminářů
pro dospělé, jsem začala organizovat příměstské kempy. Nyní máme za sebou 5 let úspěšných kempů
plných spokojených dětí. Na přání nyní otevírám odpolední kroužky a víkendy plné techniky. Tuto práci
miluji a vidím obrovský smysl v předávání zdánlivě složitých technických informací prožitkovou formou již
malým dětem. Znalosti dětí nepodceňuji, jsem jejich průvodce technickým světem a zároveň kamarád, co
si s nimi umí hrát :-)

O aktivitě

Zařazení aktivity:

Vzdělávací

Věková kategorie:

4-8 let

Začátek:

Konec:

Kapacita:

Místo konání:

Kontakt:

21.10.2023

21.1.2024

21

Dolní kasárny 968

Jedná se o 5 termínů 14.10 , 5.11, 26.11, 17.12, 14.1.

Přihlásit se můžete na 1 trermín či na všechny. Automaticky Vás to přihlásí na termníny všechny. V řípadě, že budete chtít změnu, přihlaste se a do poznámky napiště jen termíny a já Vám upravím fakturu podle počtu dníí. Odhlášení oběda je taktéž připsáno automaticky, V případě změny, prosím o poznámku do přihlášky a opět Vám bude vygenerovaná nová faktura.

Popis aktivity:

Mohou děti porozumět technickému světu, který je všude kolem nás? • jak složité je pro malé děti pochopit fyziku? • kdy je ten pravý čas začít poznávat čas? • zvládnou zapojit elektrický obvod a sestrojit periskop? A hlavně si na vše sáhnout, vyzkoušet a rozebrat. Děti se učí hrou a poznáváním, lektor je průvodcem a děti si na otázky odpovídají převážně samy a při poznávání prožitkem zapojují  pravou mozkovou hemisféru a tím si své poznatky dlouhodobě pamatují. Pro holčičky i kluky.

 

Poznámky:

Cena Kroužku, výletu 480,-/dítě + 80,-/oběd (zvýhodnění celého programu 5 dní = 420,- x 5=2100 + 5x oběd = 400,-)

Poznámky: Příchod dětí o trochu dříve, v 9 hod. je začátek programu, konec programu do 15 hod. Přihlášky jsou vždy  na 1 den o víkendu, lekce se nebudou opakovat, každý víkendový den jsou jiné.

Technický svět je všude kolem nás a s dětmi trávíme dny plné poznávání, zábavného tvoření,  ochutnáme i trochu strojařiny a fyziky. Při poznávání je důležitá spolupráce a mou ambicí je  vzbudit v dětech zájem o techniku a podpořit zvídavost, jak co funguje. Každý den se budeme věnovat 2 technickým tématům, některé vychází z náplně příměstských  kempů a zařazené jsou i nové lekce a polytechnické vyrábění. Prožitkovou formou např. děti porozumí odrazu obrazu a vyrobí si periskop, sestaví krasohled, seznámí se s dospěláckým  světem elektřiny a zapojí elektrický obvod. Trochu se posuneme v čase do světa fyziky k těžištím  a těžnicím, které si vyzkouší a tento poznatek zapamatují a v 7. třídě jako když najdou 😊


bottom of page