top of page

Lesní klubík

Den

Po- St

Čas

8:00-12:00

Cena

v poznámce

Image-empty-state.png

Lektor

Veronika Lorencová

Jsem učitelkou v mateřské školce.Pořádám tábory, kroužky, pracuji s dětmi a rodiči skoro celý život. Mám zkušenosti ze školek lesních, soukromých i klasických/státních. Láska ke zvířatům a přírodě mě přivedla k životnímu stylu snažícímu se o nízkou ekologickou stopu, netoxickou zátěž,permakulturu a empatický a respektující přístup ke všemu a všem. S dětmi trávím ráda čas pro jejich nespoutané myšlení a reakce. Pro jejich potřebu cítit, vnímat, zkoušet a radovat se. Ráda pro ně vytvářím bezpečný prostor plný respektu, lásky, přijetí, porozumění, důvěry,ale i jasných hranic a pravidelného rytmu, činností a rituálů, které nám všem dávají smysl a jistotu. Prostor, kde každý může být sám sebou a při vytváření vztahů poznává své hranice i svět kolem sebe. Provádění dětí a trávení času s nimi, navíc v přírodě, to vše je pro mě práce snů.

O aktivitě

Zařazení aktivity:

Pohybové, Aktivity, Vzdělávací, Na čekačce

Věková kategorie:

3-7 let

Začátek:

Konec:

Kapacita:

Místo konání:

Kontakt:

2024

2024

10

Dolní Kasárna 969, Zahrada u Dps

Email: klicek-pravyhradec@seznam.cz

Tel.: 730 935 400

Popis aktivity:

Naším cílem je vytvořit komunitu dětí, rodičů, průvodců a přátel, kteří věří, že pobyt v přírodě, za každého počasí, je ideálním startem do života. Místo, kde se děti naučí, v bezpečném prostředí, najít hranice své i ostatních, respektovat a být respektován. Lesní klubík pro děti, jejichž rodiče shledávají přirozenost a smysluplnost růstu v přírodě a chtějí pro svě děti individuální přístup v menší skupině (maximálně 10-12dětí). Přístup, kde se ctí a respektují individuální potřeby, emoce a otevřenou komunikací se napomáhá zvnitřnění morálních hodnot. Vše s přihlídnutím k vývojovým potřebám daného věku. Věkově smíšenou skupinu dětí povedeme k úctě k sobě, svému okolí i přírodě a zárověň k důvěře v autority a ke svobodě. Vzájemné přátelství postavíme na nesoutěžení a zpětné vazbě (práce s chybou), abychom si byli všichni navzájem přínosem. Pravidelný rytmus dne, týdne i roku nám dá jistotu a zázemí. Uděláme vše pro to, aby u nás děti byly veselé, spokojené a naučily se věci přiměřené jejich věku a schopnostem. Budeme ctít pravidelný režim v rámci dne, týdne i ročních období. Program probíhá v přírodě, pokud nám to počasí dovolí. Budeme se věnovat výtvarné činnosti (hlavně s přírodními materiály), hudební činnosti, pohybovým hrám, zahradničení i starosti o zvířata, jejich pozorování a porozumnění. V blízkosti zázemí se nachází koně, králíci, slepice i komunitní zahrada. Do všech činností je zařazena hrubá i jemná motorika, logopedie, grafomotorika a budování návyků. Budeme si hodně povídat a zkoumat, rozvíjet fantazii a podporovat dětský svět. Program bude navazovat na roční období, tradiční svátky a události v průběhu celého roku. Rituály budeme dodržovat každý den jako důležitou oporu v čase a bezpečný rámec, jistotu. A v neposlední řadě nikdy nesmí chybět, pro děti nepostradatelná, svoboda volné hry a pohybu venku dle jejich preferencí. Zažít obyčejné věci jako vítr ve vlasech, útěk před deštěm, slunce ve tváři nebo pozorovat přírodu v rámci ročních období. Budeme se pomalu otužovat, zvykat si na pohyb a pobyt venku a budovat si imunitu na celý život.

 

Poznámky:

 Cena se odvíjí dle docházky pravidelné či nepravidelné.

Je možné chodit pravidelně celý měsíc 1 den v týdnu, 2 dny v týdnu nebo 3 dny v týdnu. Nebo zcela nepravidelně, třeba i jen jeden den

1 den v týdnu  600 Kč 

2 dny v týdnu   1000 Kč 

3 dny v týdnu  1200 Kč 

 Platby za klubík nevracíme  v případě nemoci můžou děti přijít jiný den. ( Nahradit si absenci)

Po přihlášení Vám přijde faktura s nulou částkou, Fakturu uděláme na míru podle počtu dní, kdy bude Vaše dítko v klubíku.


S sebou:

- dopolední svačinka, pití

- oblečení dle počasí (doporučujeme gumové/nepromokavé/softshellové kalhoty a bundu, vhodnou obuv, holinky, pláštěnka)

- náhradní oblečení

- batůžek, kapesníčky, podsedák (na svačení v přírodě)

- vše si řekneme vč. konkrétních tipů

bottom of page